NOVINKY V NAŠÍ CHOVATELSKÉ STANICI 2011


foto
  • 28. 12. 2011 Kluci v akci v Toužetíně
    Ke konci roku nás navštívil Edíkův bráška Cid s páníky Ivou a Martinem. Návštěva byla v akčním sportovním duchu. Kluci si pěkně zařádili, byla přetahovačka, tahání pneumatiky a posilování na fotbalové brance. Iva měla hlavní slovo trenéra a Martin pořídil pěkné fotky.
  • 27. 11. 2011 Coursing Most
    Asi poslední letošní trénink. V osvědčené sestavě jsme vyrazili tentokrát do Mostu. Dráha je v oploceném areálu Psí školy Rastava. Je spíš pro menší plemena, ale klukům k pořádným sprintům (pomalu snad běhat neumějí) bohatě stačila. Těšíme se na další termín.
  • 13. 11. 2011 Coursing Drahobudice
    Protože Edu coursing opravdu baví, tak jsme si jeli zase zatrénovat. Bráška Cid s Ivou a Martinem pochopitelně nemohli chybět. Kluci si běhání za střapcem opravdu užívají a jdou do toho na 200 %. I když už bylo docela zima, byl to super den.
  • 8. 10. 2011 Coursing v Drahobudicích
    Nechala jsem se vytáhnout od Ivy na coursing a provětrat Edíka. Pro mě i pro Edu to byla novinka. Iva s Cidem už si coursing zaběhli, takže Cidík už byl natěšený a věděl, že bude zábava. Edík nejdříve nevěděl, co se střapcem a víc ho zajímala paní, co mu střapec ukazovala. Při druhém běhu už to bylo o moc lepší a Eda předvedl bleskový start. Bylo to prima dopoledne. Jako začátečník jsem ocenila přístup pořadatelů. Určitě se sem ještě vrátíme!!! (www.cesky-coursing.cz)
  • 28. 8. 2011 Mezinárodní výstava Interdog Bohemia Mladá Boleslav
    Poslední prázninovou sobotu jsem s Edíkem jela na MVP v Mladé Boleslavi. Tuto výstavu posuzovala paní Volšická. Edík nastoupil ve třídě otevřené, kam bylo přihlášeno 11 SBT. Edík dostal od paní rozhodčí velmi pěkný posudek, pořadí nám uteklo jen o chloupek. Velmi mne potěšilo, že se paní rozhodčí v posudku zmínila i o Edově povaze: výborná povaha. Posudek Edy zde.
  • 13. 8. 2011 Krajská výstava Kladno
    Doluho jsem váhala jestli Edíka na tuto výstavu přihlásím. Tato výstava mne vloni moc nenadchla, prostředí větší tělocvičny nebylo pro psy to pravé. I když se letos výstava konala v jiné hale, s lepším neklouzavým povrchem na podlaze, bylo to stejné, možná ještě větší sklamání než loni. Sportovní hala přeplněná k prasknutí, bezohlední vystavovatelé a tak trochu chaos ze strany pořadatele mne utvrdila v jednom – do Kladna na výstvu už NEEE. Ještě, že nás na této výstavě doprovodila Iva, panička Cida. Jinak by jsme se s Edou k našemu kruhu asi nedostali ani do konce výstavy. Ivo, díky moc za pomoc pěkné fotky a prima pokec.

    Na výstavu byli přihlášeni dva stafíci a posuzovla Olga Dolejšová. Edík nastoupil do třídy otevřené a dostal známku V1, Vítěz třídy. Pes do třídy šampionů se nedostavil. Jednání paní rozhodčí se mi vůbec nelíbilo, nebyla schopná mi říci, že titul Krajský vítěz nezadá. Až na můj dotaz, zda bude Eda ještě posouzen, mi bylo zděleno nějakou dámou v kruhu, že se paní rozhodčí rozhodla titul nezadat z důvodu, že je Eda dle ní větší. Proč tedy zadala pořadí 1? Proč vítěz třídy? Nechápu. Ale zadání titulu není nárokové… Paní rozhodčí měla evidentně vřelejší vztah k dlouhosrstým „smetáčkům“.

    Posudek Edíka zde.
  • 6. 8 .2011 Bullí hrátky Kladno
    Do Kladna je to kousek, tak jsme s Tomíkem jeli fandit Ivě a Cidovi při závodění. Cidík závodil v disciplíně Weight Pull Sprint v kategorii do 20 kg. Soupeři byli piťáci a jeden angl. bulík. Tahali vozítko s člověkem do mírného kopečka. Cidík odstartoval se svým typickým zvukovým projevem, buhužel jeho výborný start pokazila vosa, která mu cestou přistála na čumáček. Naštěstí se vše obešlo bez vážnějších následků. I přes tuto komplikaci Cid doběhl na třetím místě.
  • 25. 6. 2011 Staff bull Show Praha
    Tuto červnovou sobotu jsme s Tomíkem jeli podpořit Ivu a Cida při závodění. Ještě jsem na takové akci nebyla a byl to pro mě pěkný zážitek. Nejdříve Iva s Cidem odstarovali v Monkey Tracku, kde dráhu proběhli bez chybičky a svým časem se dostali na páté místo. Další disciplína, ve které Cid staroval byl Weight Pull Sprint pneu. V této disciplíně startovalo třináct SBT a Cidík si doběhl také pro páté místo. Byl to prima den.
  • 17. 6. 2011 Zuza – páté narozeniny
    Takhle oslavila naše čertice Zuza své narozeniny. Je stále stejně bláznivá, temperamentní a ztřeštěná, jako když jsme jí přivezli domů :-).
  • 21.–22. 5. 2011 NVP a MVP Nord Bohemia Canis v Litoměřicích
    Litoměřice máme doslova za bukem a proto jsem Edu přihlásila na oba výstavní dny. V sobotu na NVP posuzovala paní H. Vojáčková a v neděli na MVP p. Ortlieb Lothary (D). Počasí bylo krásně slunečné a měli jsme štěstí, že po oba dva dny byly výstavní kruhy umístěné veku ve stínu, i když ten sobotní mohl být trochu prostornější. V sobotu byl přihlášený i Edův bráška Cid. Nastoupilo sedm stafíků, Edík dostal známku V4 a Cid, který ráno asi vstával levou packou napřed a nebyl dobře naladěný, dostal známku VD.

    V neděli do kruhu nastopilo pět psů a Eda obhájil své sobotní umístění, V4. Za nedělní fotky moc děkuji Rudovi Slabovi www.acosador.cz
  • 14. 5. 2011 Mezinárodní výstava psů Praha
    Dlouho jsem zvažovala, jestli na výstavu v Praze vůbec pojedeme, protože výstavy v hale moc ráda nemám. Ale nakonec jsem se rozhodla, že Edu přihlásím. Posuzoval p. Řehánek. Edík si výstavy užívá po svém, očmuchává se s ostatními pejsky a nechává se mazlit od všech lidí, kteří se u něj zastaví, v kruhu ho to moc nebaví. Eda nastoupil do kruhu spolu s dalšími čtyřmi pejsky (tři černí, Eda a ještě jeden zlatý). Po posouzení jednotlivých psů jsme párkrát oběhli kruh a bylo rozhodnuto. K mojí velké radosti si Eda odnesl ocenění Výborný 1, CAC. Posudek z výstavy zde. Takže super den, ještě že jsem do Prahy vyrazila :-).
  • 30. 4. 2011 Klubová výstava Mladá Boleslav
    Letošní výstavní sezónu jsme s Edou zahájili na Klubové výstavě. Edík byl přihlášený do třídy otevřené, kde měl velkou konkurenci 11 stafíků. Pejsky posuzovala paní H. Vojáčková, fenky J. Volšická. V naší třídě prošlo „sítem“ na výbornou jen šest pejsků, takže se soutěžilo do posledního dechu. Nakonec si Edík odnesl bramborovou medaili s oceněním Výborný 4 a pěkný posudek. Jsem moc spokojená.

    Velkou zásluhu na Edově umístění má hlavně Iva (panička Cida), která nás na této výstavě doprovázela a poskytovala Edíkovi super servis a zábavu po celou dobu výstavy. Také nás vpořádku odvezla tam i zpět a pořídila tyto pěkné fotky. Ivo, ještě jenou díky!!!
  • 28. 4. 2011 Eda — krycí pes
    Dneska nám přišel z ČMKU Edův přeregistrovaný PP a Edík se tak stal krycím psem v naší chovatelské stanici. Více o Edovi se dozvíte zde.
  • 26. 4. 2011 Eda — druhé narozeniny
    V dubnu slaví narozeniny i Eda a s ním i bráškové z vrhu C, Cid a Clyde. Přejeme všem hodně zdraví a štěstí se svými páníky. I Edík dostal svého Konga a patřičně si ho užívá. Musím podotknout, že zatím hračka odolává -:).
  • 17. 4. 2011 Berka — deváté narozeniny
    Čas letí jako voda a Beruša oslavila své deváté narozeniny. Jako dáreček dostala snad nerozkousatelnou hračku, kterou hned pořádně vyzkoušela a hrála si jako malé štěňátko. Kromě šedivých chloupků na hubičce a na hlavě by jeden neřekl, že je jí už tolik. Je ve výborné kondici a stále si drží své vůdčí místo ve smečce. Všechno nejlepší!! Hodně zdraví a štěstí i všem sourozencům z vrhu B :-).
  • 26. 3. 2011 Popisný svod Počernice
    Na loňský jarní svod Edík bohužel nemohl, bylo mu jen 11 měsíců. Počkali jsme si tedy na ten letoší a vyrazili. Potkali jsme se tady s Ivou, Cidem a Cídíkovou trenérkou Katkou. Samozřejmě, že bylo o čem mluvit a čekání na posouzení nám rychle uteklo :-). Posuzovala HPCH paní H. Vojáčková a rozhodčí paní A. Auerbach. Eda i Cid byli doporučeni k chovu. Kluci splnili podmínky pro uchovnění :-).